Verdensreligionene – hinduismen

Hinduisme er en religion som begynte i India for flere tusen år siden. Det er 1,2 milliarder hinduer i verden. Troen har utviklet seg i mange forskjellige retninger.

Accessibility icon Verdensreligionene – hinduismen
Verdensreligionene:

Hinduismen

Hinduismen ble sannsynligvis til for 4500 år siden. Det betyr at hinduismen er blant de eldste av dagens verdensreligioner. Menneskene på den tiden ropte til gudene sine i hymner, som er en lovsang. Flere av hymnene er bevarte, og brukes fremdeles i hinduismen.

Hinduismen har ingen kjent grunnlegger, slik som buddhismen og islam. En hindu kan tilbe én gud, mange guder, eller ingen guder. Hinduismen er som en blanding av ulike religioner.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
Hindu gudestatue
Hindu gudestatue

Utbredelse 

15 prosent av verdens befolkning er hinduer. De fleste av dem bor i India. Men det finnes hinduer mange steder i verden.  

Buddhismen er påvirket av hinduismen. Både hinduer og buddhister tror på gjenfødelse. Det betyr at mennesker og dyr blir født på ny etter at de dør. Hinduismen har blitt påvirket av andre religioner. I dag er det mange måter å praktisere hinduismen på.

Hellige blomster i en hånd ved elven Ganges
Hellige blomster i en hånd ved elven Ganges

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!