Gaming

Hvilke fordeler er det med gaming? Er e-sport en idrett? Hva kan skje med de som blir spillavhengige?

Accessibility icon Gaming

Gaming

Fortnite, CS, Minecraft eller Roblox. Hva spiller du?

Du er ikke akkurat alene om å spille dataspill. Det er utrolig mange andre som driver med det samme. I dette miljøet kan du lære, skape og dele informasjon. I Norge er det 96 prosent av guttene og 76 prosent av jentene som spiller.

En jente sitter foran gaming oppsettet hennes, og tar på hodetelefonene.
En jente sitter foran gaming oppsettet hennes, og tar på hodetelefonene.
Fordeler med gaming:

Om du bruker mye tid på dataspill, kan du ha god samvittighet. Gaming er nemlig ikke bare gøy, det er nyttig også. Her er seks gode grunner til det:

1. Du blir god i engelsk

Mange spill foregår på engelsk. De du spiller med, kan sitte overalt i hele verden. Da trener du språkkunnskapene dine. For noen blir engelsk et favorittfag på skolen, fordi man kjenner på mestringsfølelse.

2. Du er sosial og får nye venner

Mange spill legger opp til samarbeid med andre. Med dette fellesskapet kan du få nye venner.

3. Du blir god til å løse problemer

I spill må du ofte løse små eller store problemer. Du må kanskje redde en landsby fra fiender, eller fremtiden til én spesiell karakter. Andre ganger må du skaffe deg det beste utstyret, eller overvinne hundrevis av drager.

4. Multitasking

Når du gamer, blir du god på multitasking. Du må nemlig gjøre flere ting på en gang. For å mestre spillet må du bruke begge hender, synet og andre deler av kroppen. Dette kan være gode egenskaper i kroppsøvingsfaget.

5. Du lærer å takle stress

Gamere utsettes for veldig mye stress. Du må ofte jobbe hardt for å løse utfordringene du møter. Det er viktig å beholde roen og utføre oppgavene på best mulig måte.

6. Trene på følelser

Gjennom en lang økt med spilling får du trent følelser som stolthet, tilfredsstillelse, håpløshet, nervøsitet, panikk, forvirring, tvil og frustrasjon.

Forrige avsnitt

1 / 7

Neste avsnitt
Jente sitter og gamer i et rom opplyst med lilla farge.
Jente sitter og gamer i et rom opplyst med lilla farge.

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!