Forbrukersamfunnet

Den høye levestandarden vi har i Norge gjør at vi kjøper mye. Hvis alle i hele verden skulle leve på samme måte som i Norge, måtte vi hatt mer enn 3 jordkloder for å få nok ressurser.

Accessibility icon Forbrukersamfunnet

Forbruk og levestandard

I Norge er det mange som har god råd. Vi kjøper derfor mye vi kanskje ikke trenger. Problemet kan bli at vi også kaster ganske mye. Alt dette søppelet er skadelig for miljøet.

Alle kan ikke leve slik vi gjør i Norge. Det tåler ikke jorda vår. Derfor er det viktig at vi tenker oss om før vi handler. Salg og billige varer gjør nok at vi kjøper mer enn vi egentlig behøver.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
En stappfull handlevogn rullende oppover på en stor rød pil.
En stappfull handlevogn rullende oppover på en stor rød pil.

Norge har blitt et forbrukersamfunn

En forbruker er en som kjøper varer og tjenester fra andre. I Norge handler vi mye mer enn det vi trenger for å overleve. I stedet for å reparere ting som er ødelagte, blir de ofte kastet.

Noen ting vi kjøpe. Vi trenger mat og klær. Andre ting kjøper vi fordi vi ønsker oss litt ekstra. Vi ønsker å ha det behagelig og lettvint.

Forrige avsnitt

1 / 2

Neste avsnitt
En stor haug med dataustyr som skal gjenvinnes.
En stor haug med dataustyr som skal gjenvinnes.

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!