Dronning av en verden i endring

Fra Dronning Elizabeth II ble født i 1926, og frem til hennes død i 2022 gikk utviklingen i en rasende fart. Hvilke endringer gikk verden gjennom i den britiske dronningens levetid?

Accessibility icon Dronning av en verden i endring

Forvandlingens hundreår

Dronning Elizabeth II av Storbritannia levde i 96 år. Hun var dronning i 70 år. Verden endret seg enormt mens hun var dronning.

Da Elisabeth II ble født, var det få som kunne se for seg at mennesker kunne lande på månen, at det skulle bli lagd atombomber som kan kan utslette hele kloden, eller at vi fikk plass til hele verden i lomma i en smarttelefon.

Vi kan se tilbake på et hundreår med enorme forandringer. Her følger noen av forandringene dronningen både deltok i og var vitne til.

Forrige avsnitt

1 / 3

Neste avsnitt
Sort/hvitt bilde av Dronning Elizabeth II hilser på folket på en av sine reiser
Sort/hvitt bilde av Dronning Elizabeth II hilser på folket på en av sine reiser

Solen gikk ned over det britiske imperiet

Storbritannia var et enormt imperium. Det betyr at Storbritannia bestemte over store deler av verden. Da Elizabeth II ble født, dekket imperiet en tredjedel av jordens landområde. Det ble derfor sagt at solen aldri gikk ned over det britiske imperiet.

Kart over Det britiske imperiets
Kart over Det britiske imperiets

Ønsker du å lese hele artikkelen?

Ved å logge inn får du full tilgang til artikkelen, samt Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen av Skolerom?
Kontakt oss her!