Tren opp viljestyrken!
Lær elevene dine om hvordan de kan trene opp evnen til å holde fokus og nå målene sine – uansett hva det måtte være. Med riktig trening og tålmodighet kan de forbedre viljestyrken, overvinne utfordringer og kjenne på mestring. Det handler om de små stegene som tilsammen gir resultater!
Varighet: én skoletime
Passer for: 8. – 10. trinn og VG1
Fag: Samfunnsfag og utdanningsvalg
Bedre konsentrasjon på skolen med riktig mat og søvn!
Lær om hvorfor riktig mat og nok søvn er viktig for konsentrasjon, humør og læring. Gjennom lesing og oppgaver reflekterer elevene over egne vaner og hvordan små endringer kan gi en bedre hverdag. Læringsstien er en del av «Psykt deg»-serien på Skolerom.
Varighet: én skoletime
Passer for: 5. – 10. trinn og VG1
Fag: Naturfag
Hverdagsglede Skole
Et trygt og inkluderende læringsmiljø gir bedre forutsetninger for elevenes læring og utvikling. Små endringer i skolehverdagen kan ha stor, positiv effekt både faglig og sosialt. Dette er en investering i elevenes livskvalitet og fremtid. Med fokus på de 5 gode vanene; vær oppmerksom, vær aktiv, fortsett å lære, knytt bånd og gi, vil elevene bli mer bevisste på egne følelser og handlinger.
Hva inneholder Hverdagsglede Skole?
Lærings-stier
Hver vane har en læringssti som tar elevene igjennom en artikkel, flere oppgaver og en video.
Gå til læringsstier
Artikler til lærer
For hver vane gir vi deg en artikkel som støtter og veileder deg i forkant av undervisningen.
Gå til artikler
Utskrifts-materiell
Til hver vane finnes det kalender, skjema og annet utskriftsvennlig materiell.
Gå til materiell
Samtale-startere
I Skoleroms røde tenkeboks, får du flere gode samtalestartere som er knyttet til de fem vanene.
Gå til tenkeboks
Forskning
Les om prosjektet som er utarbeidet av Rådet for psykisk helse, Moss kommune m.fl.
Les om prosjektet
Har du ikke Skolerom-lisens?
Utforsk Skolerom helt gratis og uten forpliktelser!* Vi kan opprette en testbruker til deg eller åpne opp for fullversjonstilgang. På den måten kan du (og dine kollegaer) se om Skolerom kan fungere i deres undervisning.
*Du forplikter deg til å abonnere på vårt nyhetsbrev i testperioden.
Fest og feiring verden rundt!
Vi mennesker har behov for å markere høytider og arrangere fest for å feire livets mange faser. Over hele verden feires og festes det, og det er helt forskjellige tradisjoner i de ulike landene. Det er store forskjeller bare her i Norden. Bli kjent med flere kulturelle feiringer i vår artikkel om fest og feiring i 1. kvartal.
Varighet: én skoletime
Passer for: 5. trinn – VG1
Fag: KRLE
Uke 6: Hva skjer med kroppen?
Sammen med dine elever kan du rette oppmerksomheten på kroppens utvikling og hvor viktig den er for elevenes trivsel. Bli kjent med innholdet i vår tema-serie: «Sex i mente». Her finner du engasjerende undervisningsopplegg som hjelper deg å formidle seksualitet, kjønnsidentitet og kropp på en direkte, positiv og inkluderende måte. Artiklene er kvalitetssikret, oppdaterte og relevante for et mangfold av elever. Seriøst og grundig, men likevel lekent, spenstig og sexy.
Start året med et felles prosjekt!
Å skape noe sammen, dele ansvar og jobbe mot et felles mål styrker samholdet i klassen. Start derfor året med et felles prosjekt: Lag klassens skoleavis! Prosjektet fokuserer på god kommunikasjon, inkludering og det å knytte nye og sterke bånd. Her er det rom for stor variasjon i tidsbruk, aktiviteter og fordeling av roller og oppgaver. Vi har laget en god lærerveiledning til prosjektet og en innholdsrik skoleavis-mal med og uten utfyllende forklaringer til innholdet.
Varighet: dag, uke eller et helt skoleår
Passer for: 5. – 10. trinn
Fag: Norsk/flerfaglig opplegg
Bli bedre kjent med seg selv
Ved skolestart handler det ofte om å bli kjent eller gjenoppta kontakten etter ferien. Men det handler også om å bli bedre kjent med seg selv. I første del av faget Utdanningsvalg; Detektiv i eget liv, skal elevene utforske, oppdage og forstå hvem de er, samt øve på å omtale seg selv på en positiv måte. Slik kan de ta gode retningsvalg i livet. Innholdet er relevant til skolestart for mellomtrinn og ungdomstrinn.
Vi gjør oppmerksomme på at artiklene er skrevet for ungdomstrinn. Benytt gjerne lesespor 1 for lavere trinn.
Ønsker du å få gode og praktiske undervisningstips?
Vi sender ut nyhetsbrev med undervisningstips som er aktuelle og relevante for deg med jevne mellomrom. Abonner på vårt nyhetsbrev og motta tipsene rett i din innboks.
Relevante artikler
Vi har samlet en rekke artikler som kan være aktuelle i forbindelse med skolestart for barnetrinn, ungdomstrinn og videregående opplæring.
Samtalestartere og tankeeksperimenter
Vi hjelper deg med å skape engasjement i klasserommet! I våre populære Tenkebokser finner du 70 samtalestartere og tankeeksperimenter om de tre tverrfaglige temaene; folkehelse og livsmestring, demokrati og medborgerskap og bærekraftig utvikling. I tillegg har vi laget en egen Tenkeboks til seksualitetsundervisningen. Vi er sikre på at kortene vil skape gode diskusjoner, undring, ettertanke og bevisstgjøring blant dine elever. – Hva med å prøve? Her har vi plukket ut 10 kort fra hver Tenkeboks.
Gjør klasserommet mer levende!
Vårt læringsinnhold er skreddersydd til å møte dagens krav, samtidig som de inkluderer en rekke varierte læringsmetoder som kan utføres både med og uten PC. Våre oppgaver og læringsstier er laget for å vekke nysgjerrighet og oppmuntre til aktiv deltagelse blant elevene – enten det dreier seg om refleksjon, diskusjon, undring, eller utforskning av nærmiljøet. Vi har aktivitetene som vil inspirere og engasjere!
Foreldremøte i begynnelsen av året?
Som lærer er det viktig å ha et godt samarbeid med foreldrene, slik at hver enkelt elev får størst mulig utbytte av skolegangen. Foreldre som gir støtte og veiledning har stor verdi for elevene, men hvis foreldrene ikke kjenner seg igjen i dagens skolehverdag, kan det by på utfordringer. Skolen har vært i stor endring siden foreldrene selv satt på skolebenken, så her kan det være behov for en oppdatering om dagens skole.
Spill på lag med foreldrene
Vi har samlet noen artikler som kan gi foreldrene et godt innblikk i elevenes skolegang. Artiklene er skrevet i samarbeid med FUG (Foreldreutvalget for grunnopplæringen). Inviter foreldrene til å ta i bruk artiklene som et utgangspunkt for oppslagsverk, samtalegrunnlag i foreldremøter eller i arbeid med FAU. Du kan også henvise dem til Skoleroms side rettet mot foresatte.
Trenger du hjelp til å komme i gang?
Fyll ut skjema nedenfor og vi finner ledig tidspunkt for oppfriskning eller introduksjonskurs av Skolerom.