LEsereisen 2022: 

 

 Ekspedisjon Villmark med Skolerom!

Gjør dere klare til en spennende lesereise til både nær og fjern! På denne siden finner du undervisningsopplegg knyttet til ekspedisjonslivet, natur, bærekraft og miljø. Alle våre fagartikler kommer i tre lesespor – og begge målformer – slik at alle kan bli med, uavhengig av leseferdighet. Her er det fullstendig opp til hver enkelt klasse hvordan man ønsker å delta og hvor mange opplegg man vil gjennomføre. Alle som fullfører minst ett leseoppdrag er med i trekningen av premier!

Påmelding til konkurransen finner du lenger ned på siden!

Læringsstier til Lesereisen

Kickstart Lesereisen i fellesskap gjennom et samlet opplegg for hele klassen. I villmarkskofferten på Skolerom finner du læringsstier som tar deg på en reise, uavhengig av om du bor nær skog, fjell eller fjord. Fokuset ligger på bærekraftig utvikling, og overføringsverdien til ditt nærmiljø er stort. Stiene er åpne for alle!

Har du allerede lisens hos Skolerom, kan du logge inn med Feide og trykke på Lesereisen i filteret. Da får du muligheten til å redigere stiene, og tilpasse disse til dine elever. Du har selvsagt tilgang alt innhold tilknyttet Lesereisen også uten lisens. Da klikker du bare på lenken under og deler denne åpne versjonen med elevene dine. 🥳

Læringsstier til Ekspedisjon villmark

Friluftsliv med Eirik! 🔥

Les dere opp på ildens betydning for mennesker, og bli bålmestere med Eirik. Ta så turen ut i nærmiljøet, tenn bål og disk opp med pinnebrød – skogens pizza!

Læringssti         Artikler

Vinn klassetur med Eirik!

Møt oss på konferanse!

Parallelt med gjennomføringen av Lesereisen, vil Skolerom stille på de ulike konferansene i Bergen, Sandefjord og Trondheim. Til disse tar med oss vår populære Tenkeboks! Boksen inneholder 70 samtalestartere og tenkeeksperimenter innen bærekraftig utvikling – med utgangspunkt i kunnskapsgrunnlaget i våre skoleartikler.
Ønsker du en egen boks?
Kom og møt oss på standen vår! 🤩
Læring på digitale flater: Bergen 21.–22.4., Sandefjord 2.–3.5.
NKUL: Trondheim 11.–13.5.

Meld på klassen din!

I klassekonkurransen kan man lese hva som helst, og man trenger ikke å registrere det som leses. Meld på din klasse eller hele trinnet her innen påske. For Skoleroms leseoppdrag og læringsstier på Lesereisen kreves ikke Feide-pålogging.

Påmelding

Utforsk verden med våre temabøker!

I vårt bibliotek finner du også et stort utvalg temabøker. Her kan dere reise videre ut i verden, og fordype dere i ulike temaer. Dere kan velge fritt blant de ulike temaene, men her har vi samlet bøker om reiseliv for dere!

Biblioteket finner dere her

... eller ta en reise i vårt artikkelbibliotek!

Ulike typer Ulstein X-bow

Norges største oppfinnelser

Laptop med fysiske bibliotekhyller på skjermen.

Verdens største bibliotek!

Tømmerhogst med spesialtraktor

Hva lever vi egentlig av i Norge?

Containerskip fullastet med appelsiner

Mitt skip er lastet med appelsiner

Fiskebåt som trekker et stort garn etter seg i ganske urolig sjø med massevis av måker flyvende rundt.

Landbruk og fiske er primærnæringer

Datasenter med mange store maskiner på rad og rekke.

Skyen er en miljøversting

Sort hvitt bilde av fem voksne personer som sitter rundt et bord på stranda og spiser lunsj.

There ain’t no such thing as a free lunch

Solsystemet

En himmel full av stjerner og planeter