Bygg et godt fellesskap i klassen!
Å skape noe sammen, dele ansvar og jobbe mot et felles mål styrker samholdet i klassen. Start derfor skoleåret med et felles prosjekt: Lag klassens skoleavis! Prosjektet fokuserer på god kommunikasjon, inkludering og det å knytte nye og sterke bånd. Her er det rom for stor variasjon i tidsbruk, aktiviteter og fordeling av roller og oppgaver. Vi har laget en god lærerveiledning til prosjektet og en innholdsrik skoleavis-mal med og uten utfyllende forklaringer til innholdet. Veiledningen og skriverammen kan printes ut og/eller deles i vår løsning.
Varighet: dag, uke eller et helt skoleår
Passer for: 5. – 10. trinn
Fag: Norsk/flerfaglig opplegg
Har du ikke Skolerom-lisens?
Kunne du tenke deg å bruke skriverammen for skoleavis i din undervisning, men mangler Skolerom-lisens?🤔 – Vi har en løsning på det! Vi kan opprette en testbruker til deg slik at du får tilgang til skriverammen og alt annet innhold fra Skolerom. Testbruker-tilgangen er gratis og uten forpliktelser.* Vennligst fyll ut kontaktinformasjon i linken nedenfor.
*Du forplikter deg til å abonnere på vårt nyhetsbrev i testperioden.
Flere aktiviteter – helt gratis!
Dilemma-leken
Her gir vi deg en rekke dilemmaer som du kan stille elevene i klassen din. Elevene må velge mellom to alternativer og ta stilling til valget sitt. Hvorfor velger de som de gjør? De er laget for å være engasjerende og underholdende og kan hjelpe elevene til
å reflektere over sine preferanser og verdier, samt fremme livlige diskusjoner og bedre forståelse blant klassekamerater. Dilemmaene er delt inn i 1.-7. og 8.-10. trinn.
«Bli-bedre-kjent»-aktiviteter
Vi har samlet en rekke aktiviteter som fremmer vennskap, samarbeid, kommunikasjon og empati. Aktivitetene kan tilpasses klassens størrelse, interesser og behov, og mange av dem kan gjøres om igjen med små variasjoner for å holde engasjementet oppe gjennom skoleåret.
Energi gjennom skoledagen
En næringsrik og mettende lunsj er viktig for å holde oppe konsentrasjonen – og ikke minst humøret – gjennom en lang dag i klasserommet. Den vil også bidra til en bedre skoledag, både faglig og sosialt. Men hvordan kan vi vite om matpakka gir oss den næringen vi trenger?
NYHET:
Skolerom lanserer snart komplett innhold til faget Utdanningsvalg for ungdomstrinnet. Undervisningsopplegget er delt i seks ulike emner som tar elevene med på en unik reise der de blir bedre kjent med seg selv og hvilke muligheter de har for fremtiden.
Bli bedre kjent med seg selv
Ved skolestart handler det ofte om å bli kjent eller gjenoppta kontakten etter ferien. Men det handler også om å bli bedre kjent med seg selv. I første del av faget Utdanningsvalg; Detektiv i eget liv, skal elevene utforske, oppdage og forstå hvem de er, samt øve på å omtale seg selv på en positiv måte. Slik kan de ta gode retningsvalg i livet. Innholdet er relevant til skolestart for mellomtrinn og ungdomstrinn.
Vi gjør oppmerksomme på at artiklene er skrevet for ungdomstrinn. Benytt gjerne lesespor 1 for lavere trinn.
Ønsker du å få gode og praktiske undervisningstips?
Vi sender ut nyhetsbrev med undervisningstips som er aktuelle og relevante for deg med jevne mellomrom. Her kan du også få tilgang til gratis utskriftsmateriell som skriverammer, plakter, oppskrifter og maler på ulike aktiviteter og oppgaver. Abonner på vårt nyhetsbrev og motta tipsene rett i din innboks.
Relevante artikler
Vi har samlet en rekke artikler som kan være aktuelle i forbindelse med skolestart for barnetrinn, ungdomstrinn og videregående opplæring.
Samtalestartere og tankeeksperimenter
Bruk Skoleroms røde Tenkeboks om folkehelse og livsmestring. Her finner du 70 samtalestartere og tankeeksperimenter. Disse egner seg godt for å skape engasjement i klasserommet til skolestart. Har du ikke Tenkeboksen fra før, kan du ta en titt her:
Gjør klasserommet mer levende!
Vårt læringsinnhold er skreddersydd til å møte dagens krav, samtidig som de inkluderer en rekke varierte læringsmetoder som kan utføres både med og uten PC. Våre oppgaver og læringsstier er laget for å vekke nysgjerrighet og oppmuntre til aktiv deltagelse blant elevene – enten det dreier seg om refleksjon, diskusjon, undring, eller utforskning av nærmiljøet. Vi har aktivitetene som vil inspirere og engasjere!
Barnets første lærer – det er nok ikke deg, men foreldrene.
Som lærer er det viktig å ha et godt samarbeid med foreldrene, slik at hver enkelt elev får størst mulig utbytte av skolegangen. Foreldre som gir støtte og veiledning har stor verdi for elevene, men hvis foreldrene ikke kjenner seg igjen i dagens skolehverdag, kan det by på utfordringer. Skolen har vært i stor endring siden foreldrene selv satt på skolebenken, så her kan det være behov for en oppdatering om dagens skole.
Spill på lag med foreldrene
Vi har samlet noen artikler som kan gi foreldrene et godt innblikk i elevenes skolegang. Artiklene er skrevet i samarbeid med FUG (Foreldreutvalget for grunnopplæringen). Inviter foreldrene til å ta i bruk artiklene som et utgangspunkt for oppslagsverk, samtalegrunnlag i foreldremøter eller i arbeid med FAU. Du kan også henvise dem til Skoleroms side rettet mot foresatte.