Elevene lærer mer om hvordan økonomiske valg påvirker bærekraftig utvikling. Vi utforsker temaer som rettferdig handel, forbruk, sparing og ansvarlig bruk av ressurser. Målet er å gi elevene forståelse for hvordan økonomiske handlinger kan ha innvirkning på både mennesker og miljø, samt inspirere dem til å ta bevisste økonomiske valg som bidrar til en mer bærekraftig fremtid, både lokalt og globalt.
Læringsstier
Her finner du ferdige læringsstier med lesetekster, oppgaver og aktiviteter. Det er også utfyllende lærerveiledninger tilknyttet de økonomiske forholdene innen bærekraftig utvikling. Alle læringsstier kan tilpasses og endres i lærerrommet, slik at de gir det beste læringsutbyttet for dine elever. Logg inn med Feide, utforsk læringsstiene, tilpass og distribuer til din klasse.
Bærekraftig utvikling – 5.-7. trinn – økonomi
Den allsidige poteten
Kampen mot matsvinn
Teknologiutviklingen i Norge
Demokratiets historie
Julenissen + Moder Jord = sant?
Utvalgte oppgaver
Her finner du utvalgte oppgaver som inviterer til refleksjon, undring og bevisstgjøring innen bærekraftig utvikling og de økonomiske forholdene. Oppgavene kan også inneholde praktiske aktiviteter og utskriftsmateriell. Hvis du ønsker å se alle oppgavene som er tilknyttet bærekraftig utvikling, kan du logge deg inn i lærerrommet og bruke filter- og søkfunksjonen.
Bærekraftig utvikling – 5.-7. trinn – økonomi
Refleksjon og aktivitet: Hvilke oppfinnelser har endret oss?
Refleksjon: Matkasting
Refleksjon: Det er dyrt å være fattig
Den allsidige poteten
Poteten er kanskje kjedelig å se på, men vi kan lage mye spennende og god mat med den. Utforsk poteten – hvordan kan man bruke poteten i restemat? Læringsstien byr opp til kokkekamp, så her er det bare å brette opp ermene!
Varighet: én skoletime, en skoledag eller over en hel uke Passer for: 5. – 10. trinn Fag: Tverrfaglig opplegg Utstkriftsvennlig materiell: Potetdiplom
Her finner du artikler innen bærekraftig utvikling som kan kobles opp mot de økonomiske forholdene. Artikene er skrevet i tre lesespor og har en rekke støttefunksjoner for elever med særskilte behov. Mange av artiklene nedenfor inngår i læringsstiene over. I vårt skolebibliotek finner du over 500 artikler. Finner du ikke det du leter etter her, kan du søke i biblioteket.