Utløpt Organisk bioavfall. Bland grønnsaker og frukt i en stor beholder, i en søppelkasse. Komposthaug fra grønnsaker eller mat til dyr.

Mat og bærekraft

Bærekraftige matvaner krever kunnskap om matproduksjon og matvarer. Denne kunnskapen er en forutsetning for god planlegging og oppfinnsom utnyttelse av matrestene. Her finner du lesetekster og læringsstier som inviterer til refleksjon og skaper økt bevissthet, slik at elevene kan ta bærekraftige matvalg.

Læringsstier

Her finner du læringsstier med lesetekster, oppgaver og aktiviteter der elevene kan fordype seg ytterligere. Læringsstiene må deles med elevene som skal arbeide med dem. Åpne læringsstien, og trykk «Distribuer». Velg deretter elever fra dine lister. Elevene får opp læringsstien på sin personlige side i Skolerom og kan arbeide med den derfra.

Mat og helse – 5.-7. trinn – Mat og bærekraft

Oppskrifter

Her finner du forslag til oppskrifter du kan lage med elevene dine. Oppskriftene er fra sikre kilder som Frukt.no og Fiskesprell.no. Vanskelighetsgraden er tilpasset elevgruppen.

Mat og helse – 5.-7. trinn – Oppskrifter

Artikler

Her finner du artikler i tre lesespor som gir elevene kunnskap om et sunt, variert og bærekraftig kosthold. Samtidig fremmer tekstene utforskning og nysgjerrighet på råvarer og tilberedelse av mat. Trykk på hver enkelt artikkel for å få mer informasjon om den.

Ønsker du å se det relaterte innholdet?

Ved å logge inn får du full tilgang til Lærerrommet med
engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i
undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen?

Kontakt oss her!
Mat

Er det nok mat til alle?

Ønsker du å se det relaterte innholdet?

Ved å logge inn får du full tilgang til Lærerrommet med
engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i
undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen?

Kontakt oss her!
Kastede matrester på søppeldynga

Kampen mot matsvinn

Ønsker du å se det relaterte innholdet?

Ved å logge inn får du full tilgang til Lærerrommet med
engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i
undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen?

Kontakt oss her!
Nyhet om gresskarsvinn

Ett tonn gresskar får en ny skjebne: – De er dessverre svinn for oss

Ønsker du å se det relaterte innholdet?

Ved å logge inn får du full tilgang til Lærerrommet med
engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i
undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen?

Kontakt oss her!
Konserverings mat

Konservering av mat

Ønsker du å se det relaterte innholdet?

Ved å logge inn får du full tilgang til Lærerrommet med
engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i
undervisningen.

Logg inn med Feide

Ønsker du å prøve ut fullversjonen?

Kontakt oss her!

Fremtidsmat