I teknologi-temaet lærer elevene hvordan teknologiske oppfinnelser hjelper oss å løse problemer i hverdagen. De får undersøke hvordan ulike teknologiske systemer fungerer og prøve seg på enkel programmering. Våre læringstier gir også innsikt i fordeler og utfordringer som ny teknologi kan føre med seg, samt hvordan den kan bidra til å løse miljøutfordringer.
Elevene skal forstå, skape og bruke teknologi, inkludert programmering og modellering, i arbeid med naturfag.
Innhold i temaet:
Programmering og teknologiens rolle i naturfag
Bærekraftig design og teknologiutvikling
Elektronikk og enkle teknologiske systemer
Læringsstier
Her finner du læringsstier med tekster, oppgaver og aktiviteter der elevene kan fordype seg ytterligere. Læringsstiene må deles med elevene som skal arbeide med dem. Åpne læringsstien og trykk «Distribuer». Velg deretter elever fra dine lister. Elevene får opp læringsstien på sin personlige side i Skolerom, og kan arbeide med den derfra.
Naturfag – 8.–10. trinn – Teknologi
Teknologi og bioteknologi
Hva skjer med bilene når de dør?
SparkZ for ungdomstrinnet: Elsparkesykler i trafikkbildet
Klimadagen: Matproduksjon og teknologi i jordbruket
Oppgaver
Her finner du et variert utvalg av oppgaver og aktiviteter til temaet. Disse kan brukes alene eller bygges sammen til en læringssti. Oppgaver kan distribueres til elevene på samme måte som læringsstier. Hvis du setter innleveringsfrist til slutten av skoleåret, vil elevene beholde oppgavene som en ressursbank de kan bruke når de trenger det.
Naturfag – 8.–10. trinn – Teknologi
Refleksjon: Hvorfor er elsparkesykler så populære?
Refleksjon: Elsparkesykkel og kroppen vår
Praktisk oppgave: Planlegg ditt nærmiljø
Artikler
Her finner du artikler i tre lesespor. I dette temaet har vi samlet artikler som gir elevene nyttig kunnskap om lesestrategier, lærestrategier, motivasjon og studieteknikk. Mange av artiklene inngår i læringsstiene over.
Ønsker du å se det relaterte innholdet?
Ved å logge inn får du full tilgang til Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.