Kvinnedagen 8. mars inviterer til et mangfold av diskusjoner, refleksjoner og læring. Her finner du undervisningsopplegg knyttet opp mot Kvinnedagen som du kan ta i bruk allerede i dag!
Se våre relevante artikler
Ønsker du å se det relaterte innholdet?
Ved å logge inn får du full tilgang til Lærerrommet med engasjerende læringsstier og oppgaver du kan bruke i undervisningen.
Årets tema for kvinnedagen er #InspireInclusion, som handler om understreker den avgjørende rollen inkludering spiller for å oppnå likestilling mellom kjønnene.
Skolen spiller en nøkkelrolle i å forme elevenes holdninger og verdier, og ved å integrere disse prinsippene i undervisningen kan skolen bidra til å skape et inkluderende miljø hvor alle elever føler seg verdifulle.
Vi har plukket ut noen relevante kort fra våre tenkebokser som kan belyse Kvinnedagen innen de ulike tverrfaglige temaene. Knytt gjerne Kvinnedagen opp mot seksualitetsundervisningen. Også her har vi funnet noen gode samtalestartere.
FNs bærekraftsmål nr. 5 handler om likestilling mellom kjønn. Det handler om like rettigheter mellom kjønn og samme muligheter til å bestemme over eget liv. Kvinners tilgang til utdanning, helsetjenester, arbeid og juridiske rettigheter er nødvendig for å skape utvikling i et land. Ta utgangspunkt i artiklene våre og utforsk feminismens verdier og hvordan ideologien har bidratt til likestilling og bærekraftig utvikling i verden.
Historien er full av sterke, mektige, modige og kontroversielle kvinner som på ulike måter har forandret verden vi lever i. Ta et dypdykk i dette magasinet om 100 fantastiske kvinner og deres fengslende liv.
Les om de største dronninger, vitenskapspionerer, borgerrettsforkjempere, forfattere, eventyrere og oppdagere – som alle har bidratt til å forme vår historie, fra antikken og frem til i dag.
Ta utgangspunkt i kvinnedagen og utforsk mulighetene og begrensningene i ordene våre. La elevene utforske hvordan språket påvirker forventninger til kjønnsroller. Hvordan snakker vi til jenter, og hvordan påvirker det deres oppfatning av seg selv? Eller skriv en appell, lag en 8. mars-plakat eller kjør debatt om kvinnedagen i klasserommet. Bruk teknikker for retorikk og argumentasjon for å få frem poengene!